Krumplis palacsinta

6 fő részére

Nehézség:

közepes

hozzávalók

  • kb. 0.5 kg héjában főtt, tört krumpli
  • 4 egész tojás
  • kb. 0.5 kg liszt
  • kb. 1 liter tej (tej és liszt amennyi a megfelelő állaghoz szükséges)
  • 2 kávéskanál só (jó sós legyen a tészta!)
  • a legvégén 1-2 fej, olajban üvegesre párolt hagyma

töltelék

  • füstölt főtt sonka
  • reszelt sajt (lehet több féle)
  • tejföl
  • őrölt bors
  • szerecsendió

Elkészítés

A hozzávalókból egy masszív, de azért még kicsit folyós palacsintatésztát keverünk. 1-2 órát állni hagyjuk a hűtőben, hogy jól bedagadjon a liszt. Sütés előtt a hagymát és az olajat is belekeverjük ( én teflonban szoktam sütni, azért úgyis kell bele zsiradék!). A szokásosnál vastagabb palacsintát kell sütni, mindkét oldalát jól átsütni (lassan). Kizsírozott jénai tálba vagy kerek tepsibe rakjuk le. Két edényben tanácsos, mert nagy adag. Lerakása: 1 palacsinta, egyik töltelék, 1 palacsinta, másik töltelék, amíg tartanak a hozzávalók. Töltelék: darált sonka kevés sóval, borssal tejföllel keverve. Reszelt sajtok sóval, szerecsendióval tejföllel keverve. A "torta" tetejét vékonyan megkenjük tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben nagyobb hőfokon kb. tíz percig először jól átmelegítjük, majd újabb 10 perc alatt (kisebb hőfokon) sütjük. Szép barna és ropogós lesz a teteje. Néhány perces pihentetés után mint a tortát szeleteljük és savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Tapasztalt háziasszonyoknak ajánlott, mert a hozzávalókat nem lehet pontosan kimérve adagolni. A receptet "Jutka" néven küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.